Билковите чайове и свежите плодове унищожават много от вирусите. Добре е

...
Билковите чайове и свежите плодове унищожават много от вирусите. Добре е
Коментари Харесай

Как да се предпазите от грипове и простуди през зимата

Билковите чайове и свежите плодове унищожават доста от вирусите. Добре е да дезинфекцирате работното си място и телефона си.

Именно внезапната смяна в температурите денем крият най-големите изненади, които най-често са свързани с неусетни и подли настинки и грип, който ще ни връхлети съгласно лекарите в края на януари, оповестява Getty Images/Guliver.

За да се предпазите от сходни неразположения на организма през зимния сезон, вижте осем прости правила, които може да спазвате с лекост, с цел да бъдете здрави.

1. Заменете утринното кафе с чаша парещ билков чай. Може да добавите лимон и мед, да го изпиете на гладно или след закуска. За разлика от кафето, колкото и чаши чай да изпиете дневно, те няма да ви повлияят зле, в противен случай ще се почувствате по-добре. Освен това чаша чай е най-бързият и елементарен метод да се сгреете в студените дни.

2. Хранете се с повече протеини. Храната е значим фактор против настинката и грипа. Тя ви дава сила и доставя организма ви с нужните му субстанции. В сезона, когато би трябвало да сте мощни, консумирайте повече протеини. Яйца и кисело мляко за закуска, или риба за обяд.

3. Спортуването през зимата също е наложително, с цел да бъдете здрави и във форма. Бъдете деликатни, когато сте във фитнеса. Не излизайте потни незабавно след подготовка, тъй като студеният въздух ще ви повали. Освен това почиствайте добре уредите (дори и персонала на залата да го прави) преди да започнете упражненията.

4. Дезинфекцирайте работното си място. Преди кафето с сътрудници заран, избършете с антимикробна мокра кърпичка бюрото и компютъра си. Въпреки че вие работите на него, в сезона на настинките и грипа, микробите са на всички места.

5. Прибавете към менюто си прясно изцедени сокове. Няма по-добър зложелател на грипа от витамините. Хапвайте и повече сезонни плодове.

6. Използвайте нощта пълноценно! Добрият сън е едно от най-важните неща за здравето. 7-8 часа сън са нужни, с цел да може човек да си почине оптимално. Затова не спестявайте от времето си за сън и за отмора.

7. Глезете се по-често. През зимния сезон нямате опция да спортувате на открито или да се разхождате в парка. Но даже през студените дни тялото ви има потребност от релакс. Ходете на масаж един път месечно. По този метод ще си отпочивате и ще възстановявате организма си от напрежението и работата по-бързо.

8. Дезинфекцирайте телефона си един-два пъти дневно.

Телефонът е най-използваното нещо денем. Говорите, проверявате пощата си, влизате в обществените мрежи и всичко става, до момента в който се храните, работите или сте на пазар. Това прави телефона един от най-големите носители на микроби.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР